החלטתם להקים שותפות עסקית? נאחל לכם בהצלחה בדרככם המשותפת.
עם זאת, חשוב להגדיר מראש את מערכת היחסים בין השותפים על מנת למנוע חלוקי דעות בהמשך. להלן מספר כללי ברזל לניהול שותפות יעילה.
שלב א: פתיחת תיק ברשויות המס
שותפות חייבת לפתוח תיק עוסק מורשה, בו נושאים באחריות כל השותפים.
על מנת לפתוח תיק במע"מ, יש להציג הסכם שותפות, צילום שיק מחשבון הבנק המשותף, וחוזים עם צדדים שלישיים המעידים על רצינות כוונות השותפים.
מס הכנסה – כל שותף פותח תיק אישי ומשלם מקדמות.
ביטוח לאומי – כל שותף פותח תיק ומשלם מקדמות.
ניכויים – אם השותפות מעסיקה עובדים, יש לפתוח תיק ניכויים במס הכנסה ובביטוח לאומי ולשלם את הניכויים בהתאם לדוחות 126 (חודשי ושנתי).
שלב ב: חתימה על הסכם שותפות
לעיתים השותפים מוותרים על הצורך בחתימה על הסכם שותפות מסודר, בעיקר כאשר השותפות היא בין חברים או בני משפחה. אולם, הסכם שותפות הוא חיוני למניעת חלוקי דעות ניהוליים ולהגדרת תחומי האחריות של כל שותף.
שלב ג: ניהול חשבון בנק משותף
השותפות חייבת בפתיחת חשבון בנק משותף לכלל השותפים. יש למנות מורשה חתימה אחד או יותר. כל התקבולים מופקדים לחשבון הבנק המשותף וממנו משלמים את כל ההתחייבויות. באופן זה, יש מעקב ובקרה מסודרים על ההתנהלות הכספית של השותפות.
שלב ד: הנהלת חשבונות
בהנהלת החשבונות של השותפות, יש לנהל כרטיס חובה וזכות לכל שותף.
כרטיס זה מבטא את ההתחשבנות של כל שותף מול השותפות וכולל משיכות והפקדות.
ניהול מעקב מסודר ימנע חלוקי דעות ויאפשר התחשבנות נאותה בין השותפים בסוף השנה.
שלב ה: פירוק השותפות
כל שותף רשאי בכל עת להביא לפירוק השותפות, בכפוף להסכם השותפות.
לאחר תשלום כל ההתחייבויות, הרווחים או ההפסדים יחולקו בין השותפים בהתאם ליחס חלוקת הרווחים. יש להודיע לרשויות המס על פירוק השותפות, למכור את הנכסים, ולערוך מאזן ודוח רווח והפסד. בסוף השנה כל שותף יגיש דוח שנתי למס הכנסה ויציג את הכנסותיו או הפסדיו מהשותפות.
בעזרת כללי הברזל הללו, תוכלו לנהל את השותפות בצורה יעילה ומסודרת ולהבטיח את הצלחתה הכלכלית והניהולית!
השירותים שמשרדינו מעניק לכם:
עסקים רבים מתחילים כעסקים קטנים אשר מתפתחים ובמשך הזמן הופכים לעסקים בינוניים ואף גדולים. תהליך הצמיחה מצריך הרבה תשומת לב…
ניהול חשבונות נכון הוא עמוד תווך לכל עסק. משרד רואי חשבון מציע שתי שיטות עיקריות לניהול חשבונות: הנהלת חשבונות חד צידית והנהלת חשבונות כפולה…
כאשר אדם מבקש לפתוח עסק, הצעד הראשון הוא להירשם במשרדי מס ערך מוסף כעוסק – עוסק מורשה או עוסק פטור. ההחלטה על סיווג העסק…
החלטתם להקים שותפות עסקית? נאחל לכם בהצלחה בדרככם המשותפת. עם זאת, חשוב להגדיר מראש את מערכת היחסים בין השותפים על מנת…
קיבלתם החלטה לפתוח חברה בע"מ? ובכן, פעילות עסקית ניתן לקיים באמצעות פתיחת חברה בע"מ או כעוסק מורשה. כאשר שוקלים…
אחת לכמה שנים, כל בעל עסק בישראל חייב להגיש הצהרת הון על פי דרישת פקיד השומה במס הכנסה. לכן, אם אתה עצמאי ויש לך עסק, סביר להניח…